De ce este atât de important pentru copii să se dezvolte abilitatile motorii fine de mâini?

De ce este atât de important pentru copii să se dezvolte abilitatile motorii fine de mâini ? Faptul că centrele de creierul uman responsabil pentru discursul și mișcarea degetelor , sunt foarte aproape . Stimularea abilitatile motorii fine și de consolidare a părților relevante ale creierului , vom intensifica și în zonele adiacente , care sunt responsabile pentru aceasta .
Educatori și psihologi , în unanimitate de acord că abilitățile motorii sunt foarte importante , pentru că dezvoltă o calitate superioară a conștiinței , cum ar fi atentia , gandirea , coordonare , imaginație , observație , memoria vizuală și motorie , vorbirea . Dezvoltarea abilităților motorii fine este de asemenea important pentru atunci când copilul crește , el va avea nevoie de mișcările coordonate precise pentru a scrie , rochie , și de a efectua o varietate de uz casnic și alte activități .

Prin urmare , lantul nostru poate fi completat .

Abilitatile motorii fine – vorbire – percepție – funcțiile mentale superioare ( gândire , memorie , atenție ) .

Dezvoltarea corecta a abilităților motorii fine determină , de asemenea, formarea de coordonare senzitivo-motorie a copilului – acțiune concertată a mâinile și ochii . Cu ajutorul unui copil explora mediul lor , de control al mișcării sale , astfel încât acestea să devină mai sofisticate și precise . Ochi , așa cum au fost ” formare ” în mână , și folosind mișcări de mână în obiectele manipulate de către copil , a deschis mai multe informații noi . Mișcări viziune și brațul sunt principala sursă de cunoaștere a realității copilului . Prin studierea tot felul de lucruri , atinge și simți mâinile lor , copilul ajunge să înțeleagă relațiile cauzale . Mai mare copilul devine ,mai mult el foloseste mainile si degetele pentru a repeta ceea ce a văzut , sau plan de exercitii . El construiește case , turnuri și poduri , atrage oameni și animale , litere și numere , și în cele din urmă de învățare pentru a scrie .


468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *