Cum cu copil să învețe literele

Predarea un copil pentru a citi începe cu o introducere de litere . Fără cunoștințe de scrisori lectură devine imposibilă . Pentru a evita consecințele neplăcute ale unui învățământ analfabet , invata copilul , ținând cont de următoarele reguli

- Invata joc dumneavoastră . Principalul mod de a înțelege lumea în vârstă pre – școlară este un joc . Aceasta va ajuta la absorbi fiabilinformații , sunați interesul copilului și a insufla dragostea de lectură . Deci, face primii pași în lumea de lectură prin joc, cu litere despre litere și litere . Să jocurile prind viață în poveștile voastre interesante, în care personajele îndeplinesc și o parte , ei merg pentru a satisface reciproc . În cazul în care jocurile sunt distractiv și interesant , apoi juca 10-15 de minute pe zi nu va renunța , nici un copil . Implicați copilul și de a participa activ la jocuri . Copil poate fugi să se alăture scrisorile , vopsea -le pe nisip , zăpadă sau de sticlă . Găsi și numele scrisori familiare de pe panourile publicitare , firme de magazine . Joaca-te cu literele exact la fel de mult timp ca acesta va fi interesant pentru copil . Dacă observați că copilul este obosit , nu maiexercițiu .

- Sunt familiarizați cu copilul poate fi litere cu ajutorul cardurilor , pe fiecare dintre care o scrisoare este atras de o scrisoare – magneți cu cărți , blocuri , etc

- Când introduce copii la scrisori , sunați la sunetul pe care o reprezintă . Dacă vocale simplu . Ele sunt atât scrisă cât și vorbit – ” o ” , ” o ” , ” u ” , etc Apoi, cu consoane mai complicate . Dispunând de un copil conformitate cu scrisoarea , sunați la sunetul pe care îl reprezintă . De exemplu , în care copilul litera ” G ” , nu ” GE ” , și [ g ] , litera ” D ” apel – nu ” de ” [ d ] , ” L ” , nu ” el ” , și [ L ] , etc etc Acest lucru va ajuta și mai mult copilul conectați în mod corect sunetele în cuvinte . Mama cuvânt nu citește ca ” EMAEMA ” , iar mingea , ca ” EMYACH . ” În timp ce copiii sunt obișnuiți pentru a apela litera ” M ” ca [ le ] citește , și numai .

- Nu învăța o dată toate literele din alfabet . Este mai bine să învețe cu copilul dumneavoastră câteva litere și apoi să încerce să le scoată din silabe și cuvinte scurte . De exemplu , după ce a aflat de litera ” o , u , m “, puteți citi deja cuvântul ” AM ” , ” audio ” , ” mama . ” Încă de învățare” C ” și ” O” – puteți citi deja ” viespe ” , ” ea ” , ” el ” , ” somn “, și așa mai departe . Studiul de litere , și apoi aplica cunoștințele în practică , pe de o parte, permite copilului să înțeleagă mai bine cunoștințele , iar celălalt – va provoca un sentiment de succes . La urma urmei ,copilul a învățat în timp ce doar trei la cinci litere , dar cât de multe cuvinte au fost deja posibilitatea de a citi ! Iar copilul va începe cu un interes în explorarea în continuare scrisori .

- Începeți să citiți cu silabe care constau din două vocale : ” ay ” ( denumit în pădure ) , ” WA ” ( plâns copii ) . Apoi, trece la citirea de silabe închise , cum ar fi ” s ” , ” -lea ” , etc Copilul numește tărăgăna vocală , și apoi , ca și în cazul în care pune , în conformitate cu scrisoarea de ea . După ce el a însușit aceste silabe , du-te la publicul lectură , ” ma ” , ” pa ” .

Continuu monitor , copilul semnificativ citește cuvintele sau nu . De exemplu , un copil citeștecuvântul ” scaun ” . Întreabă-l ce a citit . Adresați-vă pentru a vedea acest obiect , sau trage-l . În cazul în care copilul nu se corelează notație grafică de exprimare , , lasa cu sensul său semantic le citi din nou . Este important să se arate copilul dumneavoastră că fiecare cuvânt înseamnă ceva . Puteți să ne spuneți povestea a cuvântului – un fel de mister care ascunde în spatele subiectului . Sarcina de a descoperi misterul copil .

- Aflați literele doar într- o stare de spirit buna . Lăudați copilul pentru succesul său . Și nu fac forțat să citească .

- În ceea ce privește vârsta la care un copil ar trebui să înceapă să învețe să citească , nu există un singur răspuns . Unii copii stăpânească cu succes citirea de trei ani , alții – cu alte cinci persoane – cu șase . Principalul lucru pentru a căuta atunci când alegerea copiilor pentru studiul de scrisori și de învățare pentru a citi – aceasta este copilul cuvântul rostit . Aceasta trebuie să aibă un vocabular suficient de bogat și de a fi defecte de vorbire liber .


468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *